Hee, daar gaan we weer. Stemmingmakerij alom. De eerste kamer heeft ingestemd met een wet tegen gezichtsbedekkende kleding in o.a. openbare gebouwen. Natuurlijk meteen #ophef bij het reli-geflipte contingent van de Neerlandsche maangodaanbidders. Nou is het nog steeds niet verboden dat die lopende parasollen over straat gaan, maar zodra ze een bus of publiek gebouw binnenwandelen, moet het gezicht zichtbaar zijn. Nou, dat is natuurlijk HARTSTIKKE HARAM. Een van die lopende tenten riep: “Het is een aanslag op het islamitisch grondrecht”.

Sorry. Wat!?

Sinds wanneer hanteren we de Sharia hier in Nederland? Heb ik een memo gemist? Naar mijn weten is het nog steeds Thorbecke die aan de basis ligt van de Nederlandse wetgeving, en niet dat 14e eeuwse gedrocht uit Medina. Dus je kan wel roepen dat het een aanslag is op je religieuze “grondwet”, maar boeie. Interesseert ons geen reet. Wij hebben ook wetten waar je je aan te houden hebt. En artikel 6 geeft je nog steeds het recht niet om de grondwet (of welke andere wet dan ook) te negeren.

En ik snap iets niet. Waarom vlucht je weg uit een onderdrukkende, mysogiene en theocratische hellhole om deze te recreƫren in dit land? Als je dat toch zo tof vond, waarom ga je dan niet terug?

Ik bedoel, we hebben hier al een cultuur. En de bedoeling is dat je integreert. Dus dat je de onze cultuur de jouwe maakt en met ons meedoet. Dan boeit het ons geen ene zier waar je in gelooft. Je hoeft geen varkens te vreten, maar we verwachten wel dat we je gezicht kunnen zien, dat we elkaar een hand kunnen geven, en dat we met en tegen elkaar, en tegen onszelf de spot kunnen drijven. Oh, en dat we nog wel eens wat kritische vragen en opmerkingen kunnen hebben over je wereldbeeld. En dat wij Nederlanders nogal een direct volkje zijn die wel eens dingen op de man/vrouw/weetikveelvulzelfin zeggen. Hoort erbij.

Als we in jullie contreien rondwaren, passen wij ons ook aan. Ik verwacht dat tenminste terug.

De mazzel.